Centru automat pentru frezarea locașurilor de feronerie în 4 axe Framar CENTER DOOR

CENTER DOOR este un agregat cu Comandă Numerică în 4 axe, cu operare de tipul “circular interpolation”, care intră în dotarea fabricilor moderne de producție a ușilor și ferestrelor. Se utilizează în realizarea frezărilor pentru locașurile de feronerie (pentru locaș de: broască, balamale, mâner, yală) de diferite mărimi și forme, atât pentru uși și ferestre, cât și pentru tocuri, asigurând precizie maximă în lucru.

Structura robustă a batiului garantează stabilitatea necesară și precizia maximală în timpul deplasării unităților de operare. Mișcarea pe axele X și Y se realizează cu ajutorul unui ansamblu compus din șurub cu bile recirculabile și piuliță; această soluția garantează poziționarea perfectă pe fiecare axă chiar și la viteze superioare de deplasare, prevenindu-se jocurile și uzura prematură a rulmenților. Acest ansamblu este antrenat de motoare cu curent continuu, în timp ce poziționarea este controlată cu encoder. Lubrifierea ansamblului șurub-piuliță este asigurat prin dotarea cu o pompă manuală de gresare.

Sistemul de operare și control este instalat într-un panou de comandă independent de utilaj, și controlează toate funcțiile utilajului, atât în situația operării automate, cât și în cea a operării manuale. Sistemul are o memorie de până la 100 de programe, iar orice program nou este foarte ușor de inserat, fiind utilizate funcții grafice care facilitează acest lucru.

Unitatea de lucru constă în două mandrine, una orizontală și una verticală, dotate cu convertizor de frecvență. Componentele în mișcare sunt protejate prin împrejmuirea cu grilaj de protecție, în timp ce operatorul poate asista operațiile în curs în totală siguranță, datorită montării grilajului frontal de protecție.

Cursa pe axa X (longitudinală) 0-530 mm
Cursă pe axa Y (transversală) 0-230 mm
Cursă pe axa Z (verticală) 0-280 mm
Cursă pe axa W (cursa mesei) 0-1680 mm
Lungime maximă de scobire 300 mm
Adâncime maximă de scobire 110 mm
Grosime maximă material 70 mm
Lungime maximă reper lemn 2100 mm
Greutate 1000 kg
Putere totală instalată 5 kW
Presiune necesară aer 6 bar
Diametru hote exhaustare 100 + 60mm
Necesar exhaustare 3400 mc/h
Dimensiuni de gabarit 3300x2000x1900 mm
Spațiu de lucru necesar 5200x3100x1900 mm
Unități orizontale de lucru 1 buc
Diametru maxim scule orizontale 16 mm
Lungime maximă scule orizontale 150 mm
Prinderea sculelor orizontale ER 25
Putere motor orizontal 2,4 kW
Turație motor orizontal 12.000 rot/min
Unități verticale de lucru 1 buc
Diametru maxim scule verticale 12 mm
Lungime maximă scule verticale 100 mm
Prinderea sculelor verticale ER 20
Putere motor vertical 0,8 kW
Turație motor vertical 6.000 rot/min

Brand

FRAMAR - Italia

Anul de incepere a productiei: 1966. Astazi Framar este unul din cei mai cunoscuti si apreciati producatori de utilaje pentru lemn din lume. Reputatia companiei a crescut odata cu cresterea vanzarilor atat in Europa cat si in alte continente. Avantajele competitive principale sunt specializarea in utilaje de scobit/mortezat pentru usi si ferestre si grija pentru a oferi utilaje de inalta calitate, grija ce se materializeaza prin monitorizarea stricta a fiecarei faze de productie. Bazandu-se pe mai mult de 40 de ani de experienta, Framar este producatorul capacitat sa ofere utilaje in perfect acord cu tehnologia moderna si, bineinteles, avand un design modern compatibil cu cerintele actuale.

Scroll to Top