Mașini de aplicat cant automate

Afișez 1 - 12 din 14 rezultate

Mașini de aplicat cant automate – utilizare
Mașinile de aplicat cant automate sunt echipamente industriale utilizate în producția de mobilă și prelucrarea panourilor de lemn pentru aplicarea canturilor pe marginile acestora. Aceste mașini oferă o soluție rapidă și eficientă pentru finisarea și protejarea marginilor panourilor, folosind materiale precum melamină, PVC, ABS sau furnir.
Cum funcționează mașinile de căntuit automate?
Funcționând pe baza unui sistem automatizat, mașinile de aplicat cant sunt capabile să aplice cantul pe marginile panourilor într-un singur pas, reducând timpul de lucru și îmbunătățind calitatea finisajului. Procesul implică încălzirea adezivului (de obicei, adeziv termofusibil), aplicarea acestuia pe cant, lipirea cantului pe marginea panoului și tăierea cantului la lungimea potrivită.
Ce rol au mașinile de aplicat cant automate?
Mașinile de aplicat cant automate pot fi echipate cu diverse funcții suplimentare, cum ar fi pre-frezarea, tăierea cantului în unghi, netezirea și polizarea marginilor, în funcție de complexitatea proiectului și cerințele de finisare. Aceste echipamente sunt esențiale în industria mobilei și în atelierele de tâmplărie, asigurând finisaje de înaltă calitate și eficiență în procesul de producție. Spre deosebire de mașinile de aplicat cant manuale, cele automate sunt dedicate unor producții mai mari și frecvente, care necesită repetarea unor sarcini și precizie.

Întrebări frecvente despre mașini aplicat cant automate

O mașină de aplicat cant automată este un echipament care aplică automat un strat de material (cant) pe marginile pieselor de mobilier sau a altor produse, fără a necesita intervenția manuală constantă a unui operator. Aceste mașini sunt echipate cu sisteme de control computerizate și componente automate pentru a facilita procesul de aplicare a cantului.

Mașinile de aplicat cant automate funcționează prin alimentarea cu role de material de cant, ghilotinarea cantului la dimensiunea potrivită, aplicarea adezivului pe placă și presarea cantului pe suprafața adezivată, urmată de tăierea precisă la capete a surplusului de cant, profilarea în lungime, țiclingul cu rază sau pe drept și în final polișarea piesei. Aceste mașini pot avea opțional, diferite grupuri pentru prelucrarea pieselor, cum ar fi prefrezare sau grup de rotunjire la colțuri. În funcție de model și nevoile specifice ale producției, mașinile de cant automate se pot configura în funcție de nevoile clientului. 

Avantajele utilizării unei mașini de aplicat cant automate includ:
 • Eficiență sporită: Mașinile automate pot procesa un număr mare de piese într-un timp scurt, ducând la o creștere a productivității.
 • Calitate constantă: Mașinile automate asigură o aplicare uniformă și precisă a cantului, ceea ce duce la o calitate constantă a produselor finite.
 • Reducerea costurilor: Automatizarea procesului de aplicare a cantului poate reduce costurile cu forța de muncă și erorile umane.
 • Flexibilitate: Mașinile de aplicat cant automate pot fi adaptate la diferite materiale și dimensiuni de piese, oferind flexibilitate în producție.

Mașinile de aplicat cant automate pot procesa diferite tipuri de materiale pentru cant, precum PVC, ABS, melamină, furnir și bandă adezivă termofuzibilă. Materialul potrivit pentru o anumită aplicație va depinde de aspectul și proprietățile pe care le doriți pentru produsul finit.

Când alegeți o mașină de aplicat cant automată, luați în considerare următorii factori:

 • Capacitatea de producție: Asigurați-vă că mașina poate face față volumului de producție pe care îl necesități.
 • Flexibilitatea: Alegeți o mașină care poate procesa diferite tipuri de materiale și dimensiuni de piese, pentru a vă adapta la nevoile dvs. de producție.
 • Ușurința de utilizare: Verificați dacă mașina are o interfață intuitivă și este ușor de învățat și de operat de către personalul dvs.
 • Asistență tehnică: Unul din cele mai importante aspecte este cel al asistenței tehnice specializate. Danibrum oferă asistență tehnică extinsă alături de suport de piese în stoc.

De ce să alegi Danibrum România?

Urmărim Excelența din 1998

De 24 de ani livrăm utilaje destinate prelucrării lemnului, fără să ne pierdem din pasiune. De la mașini de frezat, mașini de calibrat la aparate industriale, acoperim nevoile atât celor care practică tâmplăria ca hobby, cât și profesioniștilor care au flux de lucru continuu.

Livrăm specific nevoilor tale

De la început, cunoscând tainele și frumusețea lucrului cu lemnul, am încercat să facem producția mobilei mai frumoasă, mai ușoară și mai productivă. De aceea soluțiile pe care le oferim nu se rezumă doar la livrarea unor utilaje pentru prelucrare lemn. Soluțiile sunt căutate împreună cu tine și fiecare producător în parte. Fiecărui om sau companie în parte i se potrivește o anumită mașină ce va trebui să aducă un plus în confortul vieții, a muncii și a calității produsului finit.

Viziunea noastră:

Experiența și stabilitatea sunt forțele cu care facem ca Danibrum să fie mai puternic și mai credibil în alegerea ca furnizor.

Credem în obligații de aceea soluțiile noastre nu se rezumă doar la livrarea utilajelor. Am căutat de la început ca vânzările să fie corelate cu capacitatea tehnică de suport, puneri în funcțiune corecte și profesioniste, rezolvarea garanțiilor și post garanțiilor. 

Avantaje acordate producătorilor de mobilier din România

Nouă la Danibrum ne place frumosul și prin utilajele livrate către fiecare producător dorim să “producem” lucrări frumoase.

Valorificăm aceşti 24 ani de experienţă, prin înnoirea avantajelor acordate producătorilor de mobilier din România:

 • Preţuri oneste
 • Consultanţă tehnico-financiară profesională
 • Livrare rapidă
 • Portofoliu diversificat
 • Garanție promptă
 • Piese de schimb
 • Inițiere personal