Mașini calibrat și șlefuit

Afișez 1 - 12 din 30 de rezultate

Ce înseamnă calibrarea și șlefuirea lemnului?

Calibrarea lemnului se referă la procesul de ajustare a grosimii unei piese de lemn pentru a o aduce la dimensiunea dorită. Acest proces este esențial pentru a asigura uniformitatea și precizia în proiectele de tâmplărie. Pe de altă parte, șlefuitul este procesul de finisare a suprafeței lemnului, eliminând asperitățile și imperfecțiunile pentru a obține o suprafață netedă și pregătită pentru vopsire sau lăcuire.

Caracteristici ale mașinilor de calibrat și șlefuit lemn

Mașinile de calibrat și șlefuit lemn sunt echipamente specializate care combină ambele procese într-o singură mașină. Aceste mașini sunt echipate cu role abrazive și cuțite care pot ajusta grosimea lemnului și, în același timp, șlefui suprafața acestuia. Iată câteva caracteristici esențiale ale acestor mașini:

 • Reglaj precis: aceste mașini permit reglarea exactă a grosimii, asigurând astfel că fiecare piesă de lemn este calibrată la dimensiunea exactă dorită.
 • Viteză variabilă: multe dintre aceste mașini vin cu setări de viteză variabilă, permițând adaptarea vitezei în funcție de tipul de lemn și de finisajul dorit.
 • Sisteme de aspirare: pentru a menține un mediu de lucru curat și sigur, aceste mașini sunt adesea echipate cu sisteme de aspirare care colectează rumegușul și particulele rezultate în timpul procesului de calibrare și șlefuit.

Beneficiile utilizării unei mașini de calibrat și șlefuit lemn

 • Eficiență crescută: combinând două procese într-o singură mașină, se economisește timp și efort, crescând astfel eficiența în atelier.
 • Rezultate superioare: mașinile de calibrat și șlefuit lemn oferă o finisare uniformă și de înaltă calitate, asigurând astfel că produsele finisate sunt de cea mai bună calitate.
 • Flexibilitate: aceste mașini pot fi utilizate pentru o varietate de tipuri și dimensiuni de lemn, oferind astfel o mare flexibilitate în proiecte.
 • Economie de costuri: în loc să investești în două mașini separate pentru calibrare și șlefuit, o singură mașină care combină ambele procese poate fi mai cost-eficientă pe termen lung.

Mașinile de calibrat și șlefuit lemn sunt instrumente esențiale în orice atelier de tâmplărie sau fabrică de prelucrare a lemnului. Aceste mașini oferă precizie, eficiență și flexibilitate, asigurând astfel că fiecare piesă de lemn este prelucrată la cele mai înalte standarde de calitate.

De ce să alegi Danibrum România?

Urmărim Excelența din 1998

De 24 de ani livrăm utilaje destinate prelucrării lemnului, fără să ne pierdem din pasiune. De la mașini de frezat, mașini de calibrat la aparate industriale, acoperim nevoile atât celor care practică tâmplăria ca hobby, cât și profesioniștilor care au flux de lucru continuu.

Livrăm specific nevoilor tale

De la început, cunoscând tainele și frumusețea lucrului cu lemnul, am încercat să facem producția mobilei mai frumoasă, mai ușoară și mai productivă. De aceea soluțiile pe care le oferim nu se rezumă doar la livrarea unor utilaje pentru prelucrare lemn. Soluțiile sunt căutate împreună cu tine și fiecare producător în parte. Fiecărui om sau companie în parte i se potrivește o anumită mașină ce va trebui să aducă un plus în confortul vieții, a muncii și a calității produsului finit.

Viziunea noastră:

Experiența și stabilitatea sunt forțele cu care facem ca Danibrum să fie mai puternic și mai credibil în alegerea ca furnizor.

Credem în obligații de aceea soluțiile noastre nu se rezumă doar la livrarea utilajelor. Am căutat de la început ca vânzările să fie corelate cu capacitatea tehnică de suport, puneri în funcțiune corecte și profesioniste, rezolvarea garanțiilor și post garanțiilor. 

Avantaje acordate producătorilor de mobilier din România

Nouă la Danibrum ne place frumosul și prin utilajele livrate către fiecare producător dorim să “producem” lucrări frumoase.

Valorificăm aceşti 24 ani de experienţă, prin înnoirea avantajelor acordate producătorilor de mobilier din România:

 • Preţuri oneste
 • Consultanţă tehnico-financiară profesională
 • Livrare rapidă
 • Portofoliu diversificat
 • Garanție promptă
 • Piese de schimb
 • Inițiere personal