Sfaturi

Top 5 beneficii ale folosirii unui circular de formatizat în afacerea ta

Top 5 beneficii ale folosirii unui circular de formatizat în afacerea ta

De multă vreme fierăstraiele circulare fixe sau cu masă mobilă au început să fie integrate în aproape toate fluxurile de producție și de prelucrare a materiei lemnoase. 

Deși există o varietate mare de modele, cu diferite forme constructive, potrivite pentru prelucrări specifice, în acest articol ne vom axa pe circularele de formatizat cu masă mobilă și incizor. 

Un circular de formatizat cu masă mobilă este similar cu un circular cu masă traditional. Singura diferență este că, în cazul în care aveți în mod tradițional masa [staționară] pe partea stângă a pânzei, acum avem o masă culisabilă pe partea stângă a pânzei. Acest lucru permite să fixăm piesa de prelucrat și să mutăm masa, în ansamblu, în loc să manevrăm piesa de prelucrat pe o masă staționară.

Ferăstrăile circulare cu masă mobilă au fost create pentru a remedia câteva inconveniențe cu care se confruntau producătorii de mobilier sau alte elemente din lemn, atunci când foloseau circularele cu masă tradiționale. Utilizările lor sunt aproape aceleași cu cele ale circularelor cu masă, dar caracteristica de culisare a mesei, conferă confort, rapiditate și stabilitate în prelucrare. 

Circularele de formatizat cu masă mobilă sunt utilizate în principal de producătorii de mobilier din PAL, MDF sau HDF, deoarece aceste circulare vin echipate cu unitate incizoare, care asigură tăieri curate, fără ciupirea melaminei. Totuși, există ateliere care folosesc astfel de utilaje pentru spintecare sau debitare lemn masiv, lucru ce confirmă numărul mare de aplicații pe care le poate îndeplini.

Iată câteva dintre avantajele circularelor cu masă mobilă:

  1. Eficiență în prelucrarea lemnului: Un circular de formatizat poate prelucra cu precizie și rapiditate lemnul în diferite formate și dimensiuni, ceea ce poate crește productivitatea și reduce timpul necesar pentru a realiza anumite proiecte. Un astfel de utilaj îți oferă beneficii reale dacă dorești să devii un producător profesionist, deoarece oferă spațiu mare de lucru și precizie sporită. Într-un proiect comercial de anvergură, circularul de formatizat cu masă mobilă poate face diferența. 
  1. Calitate îmbunătățită a produselor: Utilizarea unui circular de formatizat poate asigura o tăiere precisă și netedă a lemnului, ceea ce poate îmbunătăți aspectul și calitatea produselor finite.
  1. Versatilitate: Un circular de formatizat poate fi utilizat pentru a prelucra o varietate de materiale, cum ar fi lemn, placaje, MDF, HDF și alte materiale diferite de lemn. Pânza tăietoare trebuie să fie compatibilă cu tipul de material prelucrat. 
  1. Siguranță îmbunătățită: Utilizarea unui circular de formatizat poate reduce riscul de accidente la muncă, deoarece acestea sunt proiectate cu caracteristici de siguranță pentru a proteja operatorii. Datorită locului în care este poziționată masa în raport cu pânza, utilizatorul va trebui, în general, să stea departe de o parte a pânzei. Poate dura puțin să te obișnuiești, dar poziționându-te în acest fel reduci pericolul ca piesa de prelucrat să te răstoarne în cazul unui blocaj.
  1. Durabilitate: Un circular de formatizat poate fi o investiție durabilă, deoarece acestea sunt construite pentru a rezista la utilizare intensă și poate fi utilizat pentru ani la rând, fără intervenții majore, dacă sunt respectate condițiile de întreținere.

Circularul de formatizat cu masă mobilă și incizor este utilajul indispensabil într-un atelier de tâmplărie, în special în cazul producătorilor de mobilier din PAL, MDF sau HDF. În funcție de mărimea atelierului, vei găsi o gamă variată de modele disponibile, care se pot adapta nevoii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *