Orice piesă de mobilier din casa ta, a fost la un moment dat tăiată la dimensiunea potrivită, pentru a putea fi încadrată în proiectul general al mobilierului.
Fără operațiunea de tăiere, spintecare, debitare sau formatizare, nu există următorii pași.
Gama de utilaje dedicate acestor operațiuni este extrem de vastă, iar pentru un începător poate fi foarte dificil să aleagă un produs corect corelat cu nevoia lui, în primă instanță. Din fericire noi îți putem oferi toate informațiile necesare pentru a alege utilajul potrivit. Stocul nostru cuprinde majoritatea echipamentelor destinate tăierii, având utilate peste 2000 de ateliere de-a lungul timpului, cu aceste tipuri de echipament
De ce să alegi un circular cu masă pentru tăierea lemnului?
Dacă nu ai un circular cu masă, alternativa este tăierea materialelor manual, cu fierăstrăul.
Rapiditatea și precizia cu care se realizează tăierile pe un circular de formatizat de exemplu, nu poate fi egalată niciodată de tăierile manuale.
Circularele cu masă permit de asemenea reglarea înălțimii și a unghiului de lucru, avantaje foarte folositoare într-o multitudine de situații.
Unele modele de circulare, au în dotarea standard unitatea incizor, care crestează melamina PAL-ului, pentru a realiza tăieri curate, fără ciupituri pe melamină. Acest lucru este important, deoarece după operațiunea de aplicare a cantului, vom avea margini perfecte, fără defecțiuni.
Deși sunt mai multe motive pentru care recomandăm un astfel de echipament, alegem 5 principale:
- Precizie
- Eficiență
- Durabilitate
- Flexibilitate
- Siguranță
Cum funcționează un circular cu masă?
Aceste tipuri de circulare au contactul în partea inferioară a materialului, pânzele de tăiere fiind fixe. În acest sens, materialul prelucrat este împins manual către pânze, acestea fiind fixe.
Utilajele dispun de numeroase ghidaje și reglaje, care permit prelucrări diverse și care facilitează eficiența în prelucrare. În funcție de model, unitatea incizor poate fi conectată la același motor ca pânza principală sau poate avea motor independent. Avantajul motorului independent este faptul că în anumite situații când nu ai nevoie de incizor (spintecare de exemplu) acesta poate fi oprit și ascuns “în masă” cum spun meseriașii.
Cele mai utilizate tipuri de circulare cu masă
Utilizarea depinde foarte mult de tipul de activitate prestat. Dacă ești producător de mobilier din PAL, MDF sau HDF, circularul de formatizat este utilajul indispensabil din atelierul tău. Acesta vine în diferite forme, dimensiuni și caracteristici, în funcție de dorința de productivitate a clienților.
În cazul prelucrării lemnului masiv, avem circularele de spintecat, circularele multilamă, circulare cu masă de dulgherie sau chiar circulare cu masă mobilă, destinate prelucrării lemnului masiv. Rema Polonia este un producător de circulare destinat producătorilor de case din lemn.
Cum să folosești corect un circular cu masă?
Utilizarea corectă a circularelor este importantă, deoarece utilizarea neconformă, poate produce accidente iremediabile. Fixarea corectă a materialului pe masa de lucru, asigurarea fermă a pânzelor, ascuțirea corectă a pânzelor, curățarea constantă a căilor de rulare, compartimentului motor și a spațiului de lucru.
În cazul prelucrării pieselor de dimensiuni mari, este nevoie să existe minim 2 operatori, pentru evitarea tăierilor inegale.
Evită bruscarea mesei mobile cât și atacarea suprafeței din aluminiu cu materiale corozive. Mesele mobile ale circularelor de formatizat sunt anodizate, caracteristică ce are rolul de a proteja plăcile prelucrate de împrumutarea culorii mesei pe placă. Totodată are și rol de fricțiune, pentru manipularea facilă a panourilor.
Cere informații cu privire la utilizarea corectă a circularului vizat și nu te opri la întrebări generale.
Circularele pot fi utilaje simple, dacă acorzi timp înțelegerii și învățării lor. Ca furnizor al multor branduri de circulare, putem spune că nu există circularul bun la toate. Există un circular specific oricărei nevoie pe care o poți avea.