Presă pentru termoformare

0.00 + TVA

SKU: TF-300HV Categorie:

Brand

ISTRA-A Letonia

Specificații

Date tehnice:

 

Lungime masă de lucru :

3000 mm

Lățime masă de lucru:

1500 mm

Capacitate pompă vacuum:

40 m3/h

Capacitate operațională pompă vacuum:

– 0,9 kg/cm2

Lungime platane  încălzire material:

2000 mm

Lățime platane  încălzire material:

840 mm

Consum rezistente electrice încălzire material:

12  kW

Consum rezistente electrice ceramice:

1,5 kW

Dim de gabarit:

 

Lungime:

3100 mm

Lățime:

1600 mm

Înălțime:

1000 mm

Greutate:

750  kg

Masă de lucru:

Construcția mesei de lucru face posibilă termoformarea pe șabloane cu suprafață dreaptă sau cu diverse profile, până la o grosime de 600 mm. Lățimea platanelor încălzite permite termoformarea reperelor cu lățimi de până la 840 mm sau termoformarea mai multor repere mici simultan, crescând astfel productivitatea și randamentul. La cerere se pot livra prese cu dimensiuni speciale.

Membrană cauciucată sau siliconată foarte rezistentă:

Presele sunt dotate cu membrană cauciucată sau siliconată, care sunt confecăționate din materiale termorezistente (până la 2200C) cu un coeficient mare de dilatare (700%). Rezistente la schimbări bruște de temperatură.

Pompă de vacuum cu productivitate superioară:

Asigură realizarea eficientă a vacuumului pentru a garanta o presiune constantă pe întreaga suprafață a reperelor termoformate, rezultând produse de cea mai înaltă calitate.

Sistemul de încălzire:

Pentru obținerea calității dorite este nevoie de atingerea temperaturii optime de încălzire, de max 2000C. Materialul de încălzeste prin presarea între două platane cu rezistente electrice de cate 3kW fiecare. Masă de încălzire cu platane este dispusă în partea inferioară a presei. Timpul de încălzire a platanelor reci până la 1700C este de cca 15 min.

Acționarea penumatică a platanelor:

Platanele sunt acționate cu ajutorul unui piston pneumatic, care facilitează ridicarea platanului superior și presarea acestuia, dupa ce a fost așezat materialul.

Simplu, eficient, productiv:

  1. Se realizează un șablon de așezare a materialului în presă.
  2. Se încălzeste materialul așezându-l pe platanele cu rezitente.
  3. După încalzire (la temperatură specificata de producator), se așează materialul pe șablonul confecționat la pasul 1.
  4. Se coboară rama cu membrană principală cauciucată și se conectează pompa de vacuum. În scurt timp, va fi absorbit tot aerul dintre membrană și masă de lucru pe care este așezat materialul. Presare eficientă pe toata suprafața de lucru.
  5. După terminarea perioadei de presare, se deschide capota presei și se preia materialul termoformat. Durata de presare se menține corespunzator prescriptiilor de prelucrare plastică a materialului.

 Se pot termoforma simultan mai multe repere cu condiția ca sa se respecte distanța minimă între acestea, respectiv  L = 3xH. Totodată, între cadrul presei și primul reper trebuie lăsat un spațiu minim egal cu înălțimea reperului (H) x 1,5.

Scroll to Top
WE shape the FUTURE

BLACK
SEASON

Video profesional prezentare companie + 3 luni Social Media Marketing Gratuit

Valoare pachet Business Professional = 1500 EUR

În perioada 15.11 – 31.12.2021 beneficiezi de 3 luni Social Media Marketing GRATUIT + video profesional prezentare a companiei la achiziții de peste 25.000 EUR.