Presă mecanică de brichetat

0.00 + TVA

SKU: BRIK MB 100 Categorie:

Brand

DI-PIU -Italia

Incepand din anul 1978, compania DI-PIU proiecteaza si produce masini de brichetat si linii complete pentru productia de brichete din rumegus de lemn, din deseuri feroase, din deseuri de fibre naturale si din alte materiale. O istorie de succes de peste 30 de ani in aceasta bransa, numeroase instalatii montate pe intreg mapamondul si interesul deosebit acordat cercetarii si inovarii, au condus la atingerea perfectiunii in materie de fiabilitate si performanta a Preselor Mecanice de Brichetat DI-PIU.

Exista doua tipuri de Prese de Brichetat disponibile in piata: hidraulice si mecanice. Calitatea, densitatea si puterea calorifica a brichetelor obtinute prin presare mecanica sunt superioare celor realizate prin presare hidraulica. Presele Mecanice de Brichetat opereaza cu o presiune nominala de 2000 kg/cm2 si pot functiona in regim continuu de 24/24. Capacitatea de productie se situeaza intre 200 kg/h si 1500 kg/h. Putere calorifica a brichetelor care rezulta din Presele Mecanice de Brichetat este de 4.000 – 5.000 Kcal/kg. Acestea ofera avantajul fiabilitatii, a robustetii si a eficientei cost productie per tona de brichete.

Presele de Brichetat permit transformarea deseurilor din lemn (rumegus, praf) in brichete cu putere calorifica mare, care pot fi folosite in gospodarii (seminee, centrale, generatoare de aer cald) sau in aplicatii industriale (boilere de capacitati mari, statii de productie agent termic) pentru a produce caldura sau curent electric.

Utilizatorii principali ai acestor tipuri de Prese sunt producatorii medii-mari de brichete, precum si fabricile unde rezulta deseuri lemnoase de min 200-300 kg/h.

DI-PIU produce 8 tipuri de Prese Mecanice (seria BRIK) cu capacitati diferite de brichetare. Brichetele sunt obtinute doar prin presarea mecanica dezvoltata de utilaj, fara adaos de adeziv sau alt tip de liant. Brichetele pot fi cilindrice, cilindrice cu orificiu in mijloc sau dreptunghiulare. Lungimea bricheteloe variaza in functie de necesitati.

Seria BRIK functioneaza in ciclu automat, folosind ca materie prima rumgus si praf de lemn, precum si alte materiale (ex. fibre naturale, resturi agricole).

Structura utilajului este de tipul heavy-duty, fiind confectionata din otel prelucrat abia dupa eliminarea prin inductie termica a tensiunilor. Acest procedeu garanteaza stabilitatea structurii si rezistenta sporita la torsiunile ce pot aparea in timpul operarii. Componentele cele mai expuse socurilor mecanice sunt antrenate pe cuzineti din bronz lubrifiati cu min 50 litri de ulei sub presiune. Circuitul de lubrifiere presurizata este actionat de o pompa hidraulica heavy-duty care este dotata cu intrerupator de siguranta actionat automat in cazul scaderii presiunii. Materiale speciale de etansare sunt folosite pentru a impiedica contactul componentelor interne ale utilajului cu impuritatile din mediul de lucru.

Inainte de intrarea in camera de presare cu extruder conic, materialul este omogenizat cu ajutorul unei palete actionate hidraulic.

Umiditatea admisa a materialului se situeaza intre 8% si 12%, iar lungimea intre 1 si 12 mm.

Specificații

Capacitate brichetare :

(densitate rumeguș 150/200 kg/m3)

1300 – 2300 kg/h
Diam brichete:

100 mm

(sau pătrate de 90×90 mm)

Lungime reglabilă: 20 – 300 mm
Putere motor principal : 75 kW
Putere totală instalată:  85 kW
Presiune de comprimare la piston: 2000-2500 kg/cm2
Putere motoreductor snec vertical de alimentare 5,5 kW
Putere motor pompă hidr. : 1,5 kW
Putere motor pompă hidr. de închidere cap extruder : 1,5 kW
Putere motor dozator : 1,5 kW
Ulei lubrifere cuzineti bronz : 100 l
Senzor care controlează evacuarea brichetelor și oprirea utilajului când nivelul rumegușului este minim : DA
Paleta hidraulică : DA
Senzor presiune ulei : DA
Greutate netă : 7800 kg
Scroll to Top
WE shape the FUTURE

BLACK
SEASON

Video profesional prezentare companie + 3 luni Social Media Marketing Gratuit

Valoare pachet Business Professional = 1500 EUR

În perioada 15.11 – 31.12.2021 beneficiezi de 3 luni Social Media Marketing GRATUIT + video profesional prezentare a companiei la achiziții de peste 25.000 EUR.