Presă de înfoliat cu vacuum ISTRA-A VPF-2

Masă de lucru:

Construcția mesei de lucru face posibilă Infolierea reperelor cu suprafață dreaptă sau cu diverse profile, cu grosimi variabile. Lățimea utilă de lucru permite înfolierea reperelor cu lățimi de până la 1100 mm sau furniruirea mai multor repere mici simultan, crescând astfel productivitatea și randamentul.

Membrană cauciucată sau siliconată foarte rezistentă:

Presele pot fi dotate cu membrană cauciucată sau siliconată, care sunt confecționate din materiale termorezistente cu un coeficient mare de dilatare (700%). Rezistente la schimbări bruște de temperatură.

Sistemul de încălzire:

Reprezintă avantajul distinctiv la acest model. Sunt folosite elemente ceramice de încălzire, plate, care prezintă avantajul de a încălzi uniform suprafața foliei până la temperatura optimă.

Pompă de vacuum cu productivitate superioară:

Asigură realizarea eficientă a vacuumului pentru a garanta o presiune constantă pe întreaga suprafață a reperelor înfoliate.

Acționare pneumatică pe verticală:

Capota presei, unde este montat întreg sistemul de încălzire, se deplasează ușor pe verticală cu ajutorul a doi cilindri pneumatici.

Operare confortabilă – reglaje multiple:

Conferă economie de timp și efort și previne greșelile de operare.

Simplu, eficient, productiv:

 1. Se distribuie pe masa de lucru elementele care trebuiesc înfoliate. Pentru ca înfolierea să fie eficientă se realizează suporturi de așezare a materialelor în presă. Masa de lucru este metalică, beneficiind de orificii pentru montarea de suporturi pentru anumite tipuri de elemente.
 2. Se întinde folia din PVC pe toată suprafața mesei. Folia se livrează în role, iar în partea stângă a presei existe un suport special de așezare și derulare a foliei din PVC. Nu este necesară membrană cauciucată sau siliconată. Pompa de vacuum va absorbi aerul dintre masa de lucru și folia din PVC.
 3. Se închide capota presei. Se stabilesc modul de lucru (manual/automat) și programul de lucru, cu încălzire și acționare alternativă a pompei de vacuum pentru a se evita ruperea foliei.
 4. După terminarea programului, se deschide capota presei, se decupează cu un simplu cutter și se preia materialul înfoliat.

Rapid, comod, perfect:

 1. Se montează membrana cauciucată sau siliconată.
 2. Se realizează un suport de așezare a materialului în presă.
 3. Se adezivează furnirul care urmează a fi aplicat pe material.
 4. Se aplică furnirul pe material și deasupra se așează o mini-membrană (care protejează membrana principală de muchiile ascuțite).
 5. Se coboară capota presei. Se stabilesc modul de lucru (manual/automat) și programul de lucru.
 6. În scurt timp, va fi absorbit tot aerul dintre membrană și masa de lucru pe care este asezat materialul. Presare eficientă pe toată suprafața de lucru.
 7. După atingerea temperaturii dorite, se deschide capota presei și se preia materialul înfoliat.

Se pot înfolia simultan mai multe repere cu condiția ca să se respecte distanța minimă între acestea, respectiv  L = 3xH. Totodată, între cadrul presei și primul reper trebuie lăsat un spațiu minim egal cu înălțimea reperului (H) x 1,5.

Lungime masă de lucru 2600 mm
Lățime masă de lucru 1400 mm
Mod de operare manual / automat
Temperatură de lucru 120 0C
Consum rezistente electric 18 kW
Capacitate pompă vacuum 80/100 m3/h
Capacitate operațională pompă vacuum – 0,9 kg/cm2
Presiune necesară aer comprimat 6 bar
Dimensiuni de gabarit
Lungime 2600 mm
Lățime 1700 mm
Înălțime 2200 mm
Greutate 850 kg

 

Brand

ISTRA-A Letonia

Scroll to Top