Mașini găurit și scobit

Afișez toate cele 12 rezultate

Mașini de găurit și scobit – utilitate în diverse proiecte

Mașinile de găurit și scobit sunt esențiale în activitățile profesionale, în special în industria prelucrării lemnului și a metalului. Aceste echipamente moderne permit realizarea găurilor precise pentru fixare, asamblare sau obținerea de detalii decorative. De asemenea, mașina de scobit este indispensabilă pentru realizarea scobiturilor precise în lemn, adăugând un element distinctiv și artistic în lucrări.

Mașina de găurit profesională – eficiență și performanță superioară

Mașinile de găurit profesionale sunt echipate cu caracteristici tehnologice avansate, precum viteze variabile, reglaje de adâncime și precizie ridicată în găurire. Aceste unelte asigură o eficiență și o performanță superioară, putând face față cu succes găuririi într-o varietate de materiale, inclusiv lemn, metal, plastic și altele.

O mașină de găurit funcționează prin intermediul unui motor electric sau pneumatic care acționează un burghiu, permițând realizarea de găuri precise în diverse materiale. Utilizatorul reglează adâncimea și viteza de găurire conform necesităților proiectului. Burghiul, de obicei, are formă cilindrică sau conică și se rotește rapid pentru a tăia materialul în timpul găuririi. În timpul procesului, mașina de găurit poate fi susținută de un braț fix sau mobil pentru a asigura stabilitate și precizie în găurire. Aceste mașini sunt folosite în diverse aplicații, de la găurirea lemnului și metalului la lucrările de construcții și în atelierele de meșteșugari.

Mașina de scobit – detalii perfecte în lucrările de tâmplărie

Mașina de scobit oferă posibilitatea de a crea scobituri precise și detalii decorative în lemn, adăugând o notă distinctivă și artistică în lucrările de tâmplărie. Această unealtă simplifică procesul de finisare a proiectelor, facilitând realizarea de piese cu detalii rafinate și finisaje profesionale.

O mașină de scobit funcționează prin intermediul unui motor electric sau pneumatic care acționează un burghiu special numit burghiu de scobit. Acest burghiu are o formă specifică, cu o lamelă în formă de coadă de rândunică, care permite să fie introdusă în materialul de lemn pentru a scoate lemnul într-o formă de scobitură. Utilizatorul îndreaptă și controlează mașina de scobit pentru a crea scobituri precise și detalii decorative în lemn. În timpul procesului, este important ca materialul de lemn să fie ferm și stabil fixat pentru a obține rezultatele dorite. Mașinile de scobit sunt esențiale în atelierele de tâmplărie pentru a adăuga o notă artistică și distinctivă în lucrările de prelucrare a lemnului.

Întrebări frecvente despre mașini de găurit și scobit

O mașină de găurit este un instrument electric sau manual utilizat pentru a crea găuri în diferite materiale, cum ar fi lemn, metal, plastic sau beton. Aceste mașini funcționează cu ajutorul unui burghiu care se rotește și penetrează materialul pentru a realiza găurile.

Scobirea este operația de găurire cu ajutorul unei dălți a cărei margini taie drept piesa de prelucrat, iar găurirea în adâncime este asigurată cu ajutorul burghiului. Poate fi folosită doar cu burghiul pentru realizarea de orificii rotunde.

Există mai multe tipuri de mașini de găurit și scobit, printre care:

 

  • Mașină de găurit manuală: Un instrument simplu care funcționează prin rotirea manuală a mânerului;
  • Mașină de găurit electrică: Un dispozitiv electric care utilizează energie electrică pentru a roti burghiul;
  • Mașină de găurit cu acumulator: O versiune portabilă a mașinii de găurit electrică, alimentată de o baterie reîncărcabilă;
  • Mașină de găurit cu coloană: O mașină de găurit staționară, cu un suport vertical și un mecanism de ridicare pentru a controla adâncimea găurii;
  • Mașină de scobit: Un instrument specializat pentru a crea găuri cu adâncime și formă precisă, folosit în principal în prelucrarea lemnului.
 • Mașină de găurit și scobit: Îmbină cele 2 operații într-o singură mașină, oferind avantaje financiare și de utilizare.

Pentru a alege burghiul potrivit, luați în considerare materialul în care doriți să găuriți și dimensiunea găurii necesare. Burghie diferite sunt concepute pentru materiale specifice și au dimensiuni și forme diferite. De exemplu, burghiile pentru lemn au un vârf ascuțit și caneluri adânci, în timp ce burghiele pentru metal au un unghi mai mic și caneluri mai fine.

Pentru a utiliza în siguranță o mașină de găurit și scobit, urmați acești pași:

 • Citiți și respectați instrucțiunile producătorului;
 • Verificați dacă mașina și burghiul sunt în stare bună de funcționare;
 • Asigurați-vă că materialul este fixat ferm și stabil pe o suprafață de lucru;
 • Purtați echipament de protecție personală, cum ar fi ochelari de protecție și mănuși;
 • Începeți cu o viteză mică și creșteți treptat, în funcție de necesități.

De ce să alegi Danibrum România?

Urmărim Excelența din 1998

De 24 de ani livrăm utilaje destinate prelucrării lemnului, fără să ne pierdem din pasiune. De la mașini de frezat, mașini de calibrat la aparate industriale, acoperim nevoile atât celor care practică tâmplăria ca hobby, cât și profesioniștilor care au flux de lucru continuu.

Livrăm specific nevoilor tale

De la început, cunoscând tainele și frumusețea lucrului cu lemnul, am încercat să facem producția mobilei mai frumoasă, mai ușoară și mai productivă. De aceea soluțiile pe care le oferim nu se rezumă doar la livrarea unor utilaje pentru prelucrare lemn. Soluțiile sunt căutate împreună cu tine și fiecare producător în parte. Fiecărui om sau companie în parte i se potrivește o anumită mașină ce va trebui să aducă un plus în confortul vieții, a muncii și a calității produsului finit.

Viziunea noastră:

Experiența și stabilitatea sunt forțele cu care facem ca Danibrum să fie mai puternic și mai credibil în alegerea ca furnizor.

Credem în obligații de aceea soluțiile noastre nu se rezumă doar la livrarea utilajelor. Am căutat de la început ca vânzările să fie corelate cu capacitatea tehnică de suport, puneri în funcțiune corecte și profesioniste, rezolvarea garanțiilor și post garanțiilor. 

Avantaje acordate producătorilor de mobilier din România

Nouă la Danibrum ne place frumosul și prin utilajele livrate către fiecare producător dorim să “producem” lucrări frumoase.

Valorificăm aceşti 24 ani de experienţă, prin înnoirea avantajelor acordate producătorilor de mobilier din România:

 • Preţuri oneste
 • Consultanţă tehnico-financiară profesională
 • Livrare rapidă
 • Portofoliu diversificat
 • Garanție promptă
 • Piese de schimb
 • Inițiere personal