Mașini de frezat normale

Afișez 1 - 12 din 29 de rezultate

Ce este o mașină de frezat normală?

Mașinile de frezat normale reprezintă un tip comun de echipament de prelucrare mecanică, în special în procesul de frezare lemn, fiind utilizate pentru realizarea de piese cu suprafețe plane, curbe, profilate sau canelate din diverse materiale, precum lemn, metal sau plastic. Aceste freze lemn sunt extrem de versatile și pot fi întâlnite într-o gamă largă de aplicații industriale și artizanale, oferind avantaje precum precizia, eficiența și adaptabilitatea.

Avantajele mașinilor de frezat normale

Principalele caracteristici ale mașinilor de frezat normale includ:

Versatilitate:

Frezele pentru lemn pot realiza o varietate de operațiuni, precum frezarea în plan, în trepte, în unghi, frezarea canelurilor, șanțurilor și a altor profile, adaptându-se cu ușurință la diverse cerințe și tipuri de materiale.

Precizie și calitate a finisajului:

Mașinile de frezat cu masă oferă o precizie ridicată în realizarea pieselor și un finisaj de calitate, garantând o funcționare corectă și o rezistență crescută a componentelor create.

Reglaj și adaptabilitate:

Frezele de lemn profesionale permit ajustarea vitezei de avans și a turației, precum și a adâncimii, lățimii și unghiului de tăiere, oferind o mare flexibilitate în realizarea diferitelor tipuri de piese și adaptarea la diferite materiale.

Eficiență și productivitate:

Utilizarea mașinilor de frezat lemn în procesul de prelucrare a materialelor economisește timp și efort, sporind productivitatea și calitatea produselor finite.

Construcție robustă și durabilă:

Mașinile de frezat sunt fabricate din materiale rezistente și componente de calitate, asigurând o performanță constantă și o durată lungă de viață.

Compatibilitate cu sisteme CNC:

Unele modele de mașini de frezat pot fi echipate cu sisteme de control numeric computerizat (CNC), fiind cunoscute sub denumirea de freze cnc lemn, ceea ce permite programarea și controlul precis al mișcărilor frezei, pentru realizarea unor piese complexe și de mare precizie.

Mașinile de frezat sunt o soluție eficientă și adaptabilă pentru prelucrarea unei game largi de materiale în diverse aplicații industriale și artizanale. Ele oferă avantaje precum precizia, rapiditatea și calitatea pieselor create, fiind un echipament esențial în atelierele de prelucrare mecanică.

Întrebări frecvente despre mașini de frezat

O mașină normală de frezat, cunoscută și ca mașină normală de frezat, este un tip de mașină de frezat care nu este controlată de un computer (CNC). Aceasta se bazează pe abilitățile operatorului pentru a regla și controla manual poziția frezei și mișcarea piesei de lucru, pentru a crea profiluri și forme dorite.

Avantaje:

 • Cost: Mașinile normale de frezat au un preț de achiziție mai mic în comparație cu mașinile de frezat CNC;
 • Ușor de învățat: Operatorii pot învăța și deveni competenți în utilizarea mașinilor de frezat convenționale mai repede decât în cazul celor CNC;
 • Flexibilitate: Operatorii pot efectua ajustări și modificări rapide, fără a fi nevoie să reconfigureze sau să reprogrameze mașina.

Dezavantaje:

 • Precizie: Mașinile normale de frezat pot avea o precizie mai mică în comparație cu mașinile de frezat CNC;
 • Viteză și eficiență: Mașinile de frezat convenționale sunt mai puțin rapide și eficiente în prelucrarea unor piese complexe sau a unor volume mari de producție;
 • Consistență: Rezultatele pot varia în funcție de abilitățile și experiența operatorului, ceea ce poate afecta calitatea și uniformitatea produselor finisate.

Pentru a alege freza potrivită pentru o mașină normală de frezat, luați în considerare următorii factori:

 • Materialul care urmează a fi prelucrat: Utilizați freze specifice pentru prelucrarea lemnului, metalului, plasticului sau a altor materiale,
 • Tipul de profil sau formă pe care doriți să o creați: Alegeți freza adecvată în funcție de profilul și forma necesară, cum ar fi freze drepte, rotunde, în V sau cu caneluri;
 • Dimensiunea și adâncimea de tăiere: Alegeți freza cu dimensiunile potrivite în funcție de adâncimea și lățimea de tăiere necesare.

De ce să alegi Danibrum România?

Urmărim Excelența din 1998

De 24 de ani livrăm utilaje destinate prelucrării lemnului, fără să ne pierdem din pasiune. De la mașini de frezat, mașini de calibrat la aparate industriale, acoperim nevoile atât celor care practică tâmplăria ca hobby, cât și profesioniștilor care au flux de lucru continuu.

Livrăm specific nevoilor tale

De la început, cunoscând tainele și frumusețea lucrului cu lemnul, am încercat să facem producția mobilei mai frumoasă, mai ușoară și mai productivă. De aceea soluțiile pe care le oferim nu se rezumă doar la livrarea unor utilaje pentru prelucrare lemn. Soluțiile sunt căutate împreună cu tine și fiecare producător în parte. Fiecărui om sau companie în parte i se potrivește o anumită mașină ce va trebui să aducă un plus în confortul vieții, a muncii și a calității produsului finit.

Viziunea noastră:

Experiența și stabilitatea sunt forțele cu care facem ca Danibrum să fie mai puternic și mai credibil în alegerea ca furnizor.

Credem în obligații de aceea soluțiile noastre nu se rezumă doar la livrarea utilajelor. Am căutat de la început ca vânzările să fie corelate cu capacitatea tehnică de suport, puneri în funcțiune corecte și profesioniste, rezolvarea garanțiilor și post garanțiilor. 

Avantaje acordate producătorilor de mobilier din România

Nouă la Danibrum ne place frumosul și prin utilajele livrate către fiecare producător dorim să “producem” lucrări frumoase.

Valorificăm aceşti 24 ani de experienţă, prin înnoirea avantajelor acordate producătorilor de mobilier din România:

 • Preţuri oneste
 • Consultanţă tehnico-financiară profesională
 • Livrare rapidă
 • Portofoliu diversificat
 • Garanție promptă
 • Piese de schimb
 • Inițiere personal