Mașini de căntuit

Afișez 1 - 12 din 19 rezultate

Mașină de aplicat cant ABS – utilitate și funcționare

Utilajele pentru aplicarea cantului din oferta Danibrum sunt atent alese și puse la dispoziția dumneavoastră după atenta analiză a experților. O mașină de căntuit este un echipament folosit în industria prelucrării lemnului și a materialelor derivate din lemn, cum ar fi PAL, MDF sau plăci de furnir. Scopul său principal este de a aplica o bandă de cant pe marginile tăiate ale pieselor de mobilier sau ale altor obiecte fabricate din aceste materiale. Banda de cant poate fi realizată din diverse materiale, precum PVC, melamină, ABS sau furnir natural și servește la protejarea marginilor, îmbunătățirea aspectului estetic și prevenirea deteriorării sau a desprinderii stratului superficial. Mașinile de aplicat cant manuale sunt indicate pentru o utilizare mai puțin frecventă sau pentru atelierele mai mici, pe când cele automate sunt dedicate unei producții mari.

De ce ai nevoie de mașini de căntuit?

Una dintre cele mai importante operații de prelucrare a produselor de lemn o reprezintă aplicarea cantului pe plăcile din semifabricate. O popularitate deosebită o are procesul de căntuit PAL, acesta fiind un material utilizat destul de des la realizarea mobilierului. Întrucât, în urma debitării, marginile plăcilor nu sunt foarte compacte, trebuie adăugate și canturi, respectiv folii din diferite materiale, pentru ca piesele de mobilier să aibă, la final, un aspect elegant, plăcut și practic.

Ce este cantul?

Cantul este o folie din hârtie, plastic sau metal care se folosește pentru a sigila muchiile plăcilor de PAL, PFL sau MDF. După ce sunt tăiate la dimensiunea dorită, bucățile de lemn au margini brute, nefinisate, neprotejate și, în general, inestetice. Pentru a rezolva această problemă legată de confecționarea mobilei se folosește cantul, o bandă de margine, îngustă, de diferite grosimi sau culori, care beneficiază de o mare rezistență la impact, dar care, totodată, crește și durabilitatea pieselor de mobilier. Acesta se aplică cu ușurință cu ajutorul mașinilor de căntuit, care pot fi de mai multe tipuri, inclusiv mașini de aplicat cant abs.

Cum este lipit cantul?

Cel mai simplu mod de a lipi corect canturile este să folosești o mașină de căntuit. Spre deosebire de cantul PVC, cel ABS se aplică doar cu ajutorul unui utilaj special de căntuit, prin lipirea cu adeziv topit la cald și presarea la temperaturi ridicate, de aproximativ 200 de grade Celsius. În plus, după aplicare, cantul ABS poate fi și finisat. O mașină de căntuit automată ajută la întrunirea tuturor condițiilor referitoare la aspect, design, calitate, durabilitate și eficacitate. Un astfel de utilaj poate fi folosit pentru aplicarea cantului ABS, dar și a celui melaminat sau din furnir, de exemplu.

Mașini de căntuit automate (12)

Mașini de căntuit manuale (3)

Mașini de căntuit semiautomate (4)

Întrebări frecvente despre mașini de aplicat CANT

În funcție de operațiile dorite și în funcție de numărul de repere cantuite. Pentru a avea un reper cantuit complet, vei avea nevoie de 9 grupuri: prefrezare, ghilotinare, adezivare, tăiere precisă la capete, frezare pe lungime, rotunjire colțuri, ticling rază, ticling suprafață și polisare. Există totuși și variante accesibile care realizează anumite operațiuni automat, urmând că operatorul să finalizeze manual restul operațiilor. Mașinile de cant se împart în mașini de aplicat cant semi-automate, automate și industriale cu viteze de avans de până la 24 m/min.

Prefrezarea elimină defectele ce pot apărea pe melamină în urmă formatizarii pe circularul de formatizat. Aceasta este compusă din 2 freze care frezeaza până la 3 mm din material, aplicarea cantului realizându-se perfect, rezultând un aspect vizual și tactil plăcut. Mașina de cant poate aplică cant și fără prefrezare, dacă circularul pe care realizează debitarea este corect setat.

Operația de finisare a colțurilor sub formă unor raze diferite, realizată cu ajutorul unor freze ce urmăresc și frezeaza precis materialul prelucrat. Această opțiune este specifică utilajelor profesionale, cu viteze de avans mari.

Fiecare mașină de aplicat cant instalată de Danibrum, beneficiază de instruire a personalului și de tutoriale video explicative pentru fiecare grup în parte.

De ce să alegi Danibrum România?

Urmărim Excelența din 1998

De 24 de ani livrăm utilaje destinate prelucrării lemnului, fără să ne pierdem din pasiune. De la mașini de frezat, mașini de calibrat la aparate industriale, acoperim nevoile atât celor care practică tâmplăria ca hobby, cât și profesioniștilor care au flux de lucru continuu.

Livrăm specific nevoilor tale

De la început, cunoscând tainele și frumusețea lucrului cu lemnul, am încercat să facem producția mobilei mai frumoasă, mai ușoară și mai productivă. De aceea soluțiile pe care le oferim nu se rezumă doar la livrarea unor utilaje pentru prelucrare lemn. Soluțiile sunt căutate împreună cu tine și fiecare producător în parte. Fiecărui om sau companie în parte i se potrivește o anumită mașină ce va trebui să aducă un plus în confortul vieții, a muncii și a calității produsului finit.

Viziunea noastră:

Experiența și stabilitatea sunt forțele cu care facem ca Danibrum să fie mai puternic și mai credibil în alegerea ca furnizor.

Credem în obligații de aceea soluțiile noastre nu se rezumă doar la livrarea utilajelor. Am căutat de la început ca vânzările să fie corelate cu capacitatea tehnică de suport, puneri în funcțiune corecte și profesioniste, rezolvarea garanțiilor și post garanțiilor. 

Avantaje acordate producătorilor de mobilier din România

Nouă la Danibrum ne place frumosul și prin utilajele livrate către fiecare producător dorim să “producem” lucrări frumoase.

Valorificăm aceşti 24 ani de experienţă, prin înnoirea avantajelor acordate producătorilor de mobilier din România:

  • Preţuri oneste
  • Consultanţă tehnico-financiară profesională
  • Livrare rapidă
  • Portofoliu diversificat
  • Garanție promptă
  • Piese de schimb
  • Inițiere personal