Zone de interes
Acest apel de proiecte se aplică investițiilor inițiale realizate în cele șase județe din Regiunea Nord-Est, respectiv: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui de către IMM.
Cui se adresează?
Programul este dedicat IMM-urilor (întreprinderi mici și mijlocii), care desfășoară activități economice eligibile conform ghidului specific. Beneficiarii pot fi firme care activează în diverse sectoare, cum ar fi:
- 1610 Taierea si rindeluirea lemnului
- 3101 Fabricarea de mobila pentru birouri si magazine
- 3102 Fabricarea de mobila pentru bucatarii
- 3103 Fabricarea de saltele si somiere
- 3109 Fabricarea de mobila n.c.a.
Pentru solicitantul din categoria microîntreprinderilor, locul de implementare va fi în mod obligatoriu în mediul urban, inclusiv sate aparținătoare de orașe.
Cere oferta pentru utilaje aici.
Valoarea maximă a finanțării și intensitatea ajutorului financiar
Valoarea maximă a ajutorului financiar nerambursabile este 1.000.000 euro
- Valoarea minimă a ajutorului financiar nerambursabil solicitat pentru un proiect, este de 200.000 euro.
- Ajutor de minimis: max. 100% din valoarea cheltuielilor eligibile
- Lansare: consultare publică încheiată la data de 1.11.2024. Data de lansare urmează să fie anunțată.
- Intensitatea ajutorului financiar nerambursabil acordată ca ajutor de stat este între 60% și 75%, în funcție de mărimea întreprinderii și județul unde se realizează investiția.
Criterii de eligibilitate:
Solicitantul a desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral, nu a avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior și a înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în ultimul an fiscal încheiat;
Proiectele finanțate în cadrul acestui apel vor fi implementate în mediul urban și/sau rural, în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.
Pentru solicitantul din categoria microîntreprinderilor, locul de implementare va fi în mod obligatoriu în mediul urban, inclusiv sate aparținătoare de orașe.
Activități eligibile:
- Activități specifice realizării de investiții necesare dezvoltării și/sau diversificării capacității de producție/prestări servicii de tipul: Lucrări de construire/ modernizare
- Dotarea cu active corporale.
- Dotarea cu active necorporale.
- Servicii de marketing și branding pentru noile produse/servicii.
- Realizarea de studii și rapoarte privind amprenta de mediu a companiei.
- Servicii de proiectare pentru reparabilitatea, reutilizarea, upgradarea și reciclarea produselor și realizarea de produse cu durabilitate crescută.
- Certificare de noi produse/servicii.
- Comunicare și vizibilitate privind proiectul (obligatoriu).Alte activități ce pot fi realizate ca parte integrantă a proiectului, ca de exemplu: managementul de proiect, auditul, activități care vizează cooperarea externă, etc.
Solicită oferta pentru utilaje prelucrare lemn aici sau 0756 192 292.