Articole de Blog

Importanța utilizării cantului potrivit în producția de mobilier

Importanța utilizării cantului potrivit în producția de mobilier la Danibrum

Cantul este o componentă esențială în producția de mobilier, imediat după formatizarea și dimensionarea panourilor de PAL, MDF sau HDF. 

De la început dorim să subliniem importanța utilizării benzilor de înaltă calitate în fabricarea mobilei, în ciuda faptului că acest produs nu reprezintă unul din costurile mari ale producției de mobilier, iar aplicarea acestuia cu o mașină de aplicat cant automată reprezintă un avantaj atât pentru clientul final cât și pentru producător.

Cantul de calitate oferă un aspect finisat și profesional marginilor, ascunzând marginile neascuțite, conferind aspectul vizual plăcut și uniform. Totodată cantul calitativ oferă protecție utilizatorilor, mai ales în zonele cu trafic intens sau în mediile cu copii. 

Mai jos observăm câteva exemple de cant necalitativ.

Importanța utilizării cantului potrivit în producția de mobilier la Danibrum
Importanța utilizării cantului potrivit în producția de mobilier la Danibrum

Chiar dacă alegem cel mai bun PAL pe care îl proiectăm într-un design de excepție, decojirea canturilor scade semnificativ calitatea generală a mobilierului. Pe termen lung acest lucru poate duce la investiții de timp și de bani, pentru a schimba cantul sau mobilierul în totalitate. 

Spre deosebire de mânere, balamale sau glisiere, schimbarea cantului necesită un atelier pentru a fi schimbat. 

Dacă privim din perspectiva unui producător de mobilier, servisarea canturilor unui proiect finalizat, nu este de dorit. Din acest motiv încurajăm producătorii ca pe lângă utilizarea unui cant de calitate superioară, să includă și o mașină de aplicat cant potrivită cu tipul de activitate prestat.

Tehnologia de aplicare a cantului a evoluat semnificativ, la fel și materialele din care se fabrică acest material. Evoluția aduce cu ea și liberalizarea acestui procedeu, devenind accesibil pentru oricare tip de atelier de producție. Zilele în care aplicam cant cu fierul de călcat, vor fi lăsate ușor ușor în urmă, din fericire.

danibrum romania - toate drepturile rezervate
danibrum romania - toate drepturile rezervate

Sumarizând, utilizarea unui cant de calitate aduce cu sine câteva avantaje importante: 

  1. Îmbunătățirea esteticii: Cantul de calitate oferă un aspect finit și profesional marginilor mobilei, cabinelor și altor produse din lemn. Ascunde marginile neascuțite și adaugă un aspect plăcut și uniform.
  2. Durabilitate și protecție: Cantul protejează împotriva umezelii, impactului și uzurii generale. Contribuie la prevenirea ciobirii, crăpării și deteriorării marginilor vulnerabile ale materialului de bază, prelungind astfel durata de viață a produsului.
  3. Îmbunătățirea siguranței: Marginile aspre pot fi periculoase, în special în mediile cu copii sau cu trafic intens. Utilizarea cantului elimină marginile tăioase, făcând mobilierul sau suprafețele mai sigure în utilizare.
  4. Versatilitate: Cantul de calitate este disponibil în diferite materiale, culori, modele și finisaje, permițând personalizare și flexibilitate în design. Poate fi asortat sau poate completa materialul suprafeței, adăugând un aspect coerent și armonios întregului design.
  5. Ușurință în întreținere: Cantul facilitează curățarea și întreținerea. creează o margine netedă și neporoasă, ușor de șters și rezistentă la pete sau acumularea de murdărie.
  6. Rentabilitate: Investiția într-un cant de calitate poate economisi bani pe termen lung. Protejând marginile materialului de bază, se reduce necesitatea reparațiilor costisitoare sau a înlocuirii acestora din cauza deteriorării marginilor.
  7. Eficiență în timp: Utilizarea cantului facilitează procesul de producție sau asamblare, eliminând necesitatea unor etape suplimentare precum șlefuirea sau finisarea marginilor neascuțite. Aceasta accelerează producția și instalarea, economisind timp.
  8. Grosime personalizabilă: Cantul poate fi adaptat la diferite grosimi, pentru a se potrivi cu diferite materiale de bază și cerințe de design. Acest lucru permite o consistență a grosimii la margini, contribuind la un aspect mai profesionist.

În ansamblu, utilizarea unui cant de calitate îmbunătățește funcționalitatea, aspectul și durabilitatea mobilei, cabinelor și altor produse din lemn, făcându-l o alegere valoroasă pentru producători, designeri și utilizatori finali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *