Mașini de frezat

Afișez 1 - 12 din 49 de rezultate

Frezarea lemnului cu ajutorul mașinilor de frezat

Mașinile de frezat sunt un tip de echipament industrial folosit într-o varietate de domenii, precum prelucrarea lemnului, metalului, plasticului și a altor materiale. Aceste mașini funcționează prin eliminarea materialului de pe o suprafață printr-o mișcare de rotație a unei freze, care este o unealtă de tăiere cu mai multe muchii. Mașinile de frezat asigură o mare precizie și versatilitate în procesul de prelucrare a materialelor, fiind utilizate pentru a realiza o gamă largă de forme și finisaje. Principalele tipuri de mașini de frezat includ mașinile de frezat universale, care sunt echipate cu un dispozitiv de avans pe axa orizontală și verticală, ceea ce permite realizarea unei game variate de operațiuni de frezare lemn sau alte materiale, operațiuni precum canale, caneluri, profiluri și altele.

Tipuri de mașini de frezat

Există mai multe tipuri de mașini de frezare, printre care mașinile de chertat (frezat la capete), mașini de frezat cu ax superior, mașini de frezat cu lanț, mașini de frezat în coadă de rândunică sau mașini de frezat în dinți.

Ce materiale pot fi prelucrate cu mașinile de frezat?

Mașinile de frezat pot prelucra o varietate largă de materiale, inclusiv metale (oțel, aluminiu, cupru), lemn, plastic (acrilic, ABS), compozite (fibră de sticlă, fibră de carbon), plexiglas și multe altele. Cu ajutorul frezelor rotative și a mișcărilor controlate numeric, aceste mașini permit crearea de piese complexe, sculpturi, mobilier și componente utilizate în diverse industrii precum industria auto, aeronautică, mobilier și electronică.

Mașini de cepuit (2)

Mașini de chertat (frezat la capete) (2)

Mașini de frezat cu ax superior (3)

Mașini de frezat cu lanț (6)

Mașini de frezat în coadă de rândunică (2)

Mașini de frezat în dinți (4)

Mașini de frezat normale (30)

Întrebări frecvente despre Frezare

În funcție de domeniul de activitate vizat. Mașinile de frezat pot fi cu ax rotativ vertical, ax rotativ orizontal, sau mai multe axe rotative (CNC). Pot avea ax inclinabil până la 45 grade sau negativ până la -5 grade.

Această este un utilaj elementar pentru procesul de așchiere. Frezele sunt formate din mai multe tăișuri pentru prelucrarea suprafețelor de lemn plane sau profilate în diferite forme. Există mai multe tipuri de freze ce pot fi folosite pentru proiectele de tâmplărie. Se pot prelucra uși, mese, traverse, tocuri de uși. Dacă dispunem de o masă mobilă se pot realiza operațiuni de cepuire.

MNF înseamnă mașînă normală de frezat. Această poate fi portabilă, de dimensiuni reduse sau cu amprenta mare la sol, cu masă mobilă, dispozitive de avans mecanic și alte opțiuni.

Debitarea, degrosarea, canelarea sau frezare depind de sensul în care se deplasează scula așchietoare și piesă de prelucrat.

Diferențele constau în viteză de producție, precizia și calitatea finală a produsului prelucrat. Un router CNC folosește comandă numerică computerizată, rezultatul final fiind unul foarte calitativ. O mașină de frezat normală necesită un operator care să regleze și utilizeze mașina, iar materialul prelucrat poate necesită intervenții ulterioare.

De ce să alegi Danibrum România?

Urmărim Excelența din 1998

De 24 de ani livrăm utilaje destinate prelucrării lemnului, fără să ne pierdem din pasiune. De la mașini de frezat, mașini de calibrat la aparate industriale, acoperim nevoile atât celor care practică tâmplăria ca hobby, cât și profesioniștilor care au flux de lucru continuu.

Livrăm specific nevoilor tale

De la început, cunoscând tainele și frumusețea lucrului cu lemnul, am încercat să facem producția mobilei mai frumoasă, mai ușoară și mai productivă. De aceea soluțiile pe care le oferim nu se rezumă doar la livrarea unor utilaje pentru prelucrare lemn. Soluțiile sunt căutate împreună cu tine și fiecare producător în parte. Fiecărui om sau companie în parte i se potrivește o anumită mașină ce va trebui să aducă un plus în confortul vieții, a muncii și a calității produsului finit.

Viziunea noastră:

Experiența și stabilitatea sunt forțele cu care facem ca Danibrum să fie mai puternic și mai credibil în alegerea ca furnizor.

Credem în obligații de aceea soluțiile noastre nu se rezumă doar la livrarea utilajelor. Am căutat de la început ca vânzările să fie corelate cu capacitatea tehnică de suport, puneri în funcțiune corecte și profesioniste, rezolvarea garanțiilor și post garanțiilor. 

Avantaje acordate producătorilor de mobilier din România

Nouă la Danibrum ne place frumosul și prin utilajele livrate către fiecare producător dorim să “producem” lucrări frumoase.

Valorificăm aceşti 24 ani de experienţă, prin înnoirea avantajelor acordate producătorilor de mobilier din România:

  • Preţuri oneste
  • Consultanţă tehnico-financiară profesională
  • Livrare rapidă
  • Portofoliu diversificat
  • Garanție promptă
  • Piese de schimb
  • Inițiere personal