Finanțe

Finanțare nerambursabilă regiunea SUD-MUNTENIA

Finanțare nerambursabilă regiunea SUD-MUNTENIA la Danibrum

Începutul anului 2023 vine cu anunțarea unor măsuri de finanțare pentru diferite domenii de activitate, de care pot beneficia cei care doresc creșterea competitivității și dezvoltarea proceselor digitale și tehnologice.

Fondurile nerambursabile pot fi folosite pentru a sprijini proiecte inovatoare care nu ar fi posibile cu alte surse de finanțare. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea de noi tehnologii, produse sau servicii, care pot contribui la creșterea economică și la îmbunătățirea vieții oamenilor.

Obiectivul principal al programului regional SUD-MUNTENIA este reprezentat de sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici non agricole din mediul rural sau urban, care își desfășoară activitatea în județele: Argeș, Prahova, Ialomița, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Călărași.

Lansarea apelului pentru înscrierea proiectelor începe în luna APRILIE 2023.

Valoarea sprijinului nerambursabil accesat poate ajunge până la maxim 200.000 euro per proiect. Totuși există și un prag minim de 50.000 euro per proiect.

Finanțarea nerambursabilă maximă acordată ca ajutor de minimis este 90% din valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile prin proiect cu respectarea plafonului de 200.000 euro.

Pot fi finanțate următoarele investiții:

– Utilaje pentru prelucrare lemn, dotări ale halelor de producție, active corporale;

– Servicii de consultanță, comisioane, taxe etc;

– Lucrări de construire / extindere spații de producție;

– Activități de digitalizare;

Criterii eligibilitate

 • Solicitantul este societate cooperativă din regiunea Sud-Muntenia, se încadrează în categoria microîntreprinderilor sau a întreprinderilor mici;
 • A desfășurat activitate în regiunea Sud Muntenia pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral anterior depunerii cererii de finanțare, cel puțin începând cu data de 1 ianuarie 2022;
 • Nu a avut activitatea suspendată oricând în anul curent 2023 sau în anul fiscal anterior 2022;
 • A înregistrat profit din exploatare în anul anterior depunerii cererii de finanțare;
 • Solicitantul are codul CAEN, pentru care solicită finanțare, autorizat la momentul depunerii cererii de finanțare;
 • Solicitantul de finanțare are un drept legal asupra locului de implementare a proiectului, teren și/sau clădire, care îi conferă dreptul de a realiza investiția propusă;
 • Imobilul, teren și/sau clădire este liber de orice sarcini sau interdicții sau limitări legale care afectează implementarea proiectului;
 • Investiţia se va realiza În Regiunea Sud Muntenia;
 • Investiţia trebuie să vizeze domeniul de activitate eligibil al solicitantului, ce face obiectul proiectului. Activităţile propuse prin proiect, trebuie să vizeze un singur domeniu de activitate (clasă CAEN) care constituie obiectul proiectului.

Experiența proiectelor câștigate în trecut ne-a arătat că un proiect câștigător este acela care are în spate o echipă profesionistă, începând de la consultantul care scrie proiectul, până la livrarea finală a utilajelor. Din acest motiv am ales să colaborăm cu consultanți a căror rată de succes îi recomandă, dar mai ales pe acei care cunosc domeniul prelucrării lemnului, având în portofoliu companii pentru care au redactat și câștigat fonduri nerambursabile.

Pentru a-ți oferi acces la unul din consultanții noștri, scrie-ne județul în care îți desfășori activitatea și te vom pune în contact cu unul din consultanții noștri. 

One thought on “Finanțare nerambursabilă regiunea SUD-MUNTENIA

 1. ion lazar spune:

  calitate și rafinament ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *