Articole de Blog

Cum să îți ascuți cuțitele de rindeluire

Cum să îți ascuți cuțitele de rindeluire la Danibrum

Cuțitele de rindeluire pot fi de mai multe feluri: cuțite care se pot ascuți, cu o singură muchie tăietoare,  cuțite cu două muchii tăietoare, unde operațiunea de ascuțire nu este recomandată și plăcuțe amovibile cu 4 muchii tăietoare. Acestea din urmă sunt niște “pastile” ce se montează pe un ax elicoidal, avantajul lor fiind că se pot schimba individual, reducandu-se astfel costul.

Astăzi vorbim de cuțitele cu o singură muchie tăietoare și modul lor de ascuțire.

Menținerea cuțitelor de abricht ascuțite și pregătite pentru operațiunea de rindeluire, este importantă pentru proiectele tale. Cuțitele cu o muchie tăietoare sunt alcătuite din două părți: partea teșită, înclinată și partea plată a cuțitului, respective spatele acestuia.

Pentru a avea parte de un rezultat cât mai calitativ, aceste două părți trebuie să devină într-atât de netede, încât ele să se poată intersecta. Cu cât sunt mai plane și mai netede, cu atât cuțitul va fi mai ascuțit. Acum, să aruncăm o privire asupra modului de ascuțire a acestor cuțite de rindeluit.

Înainte de a începe

•          Deconectează utilajul de la sursa de current

•          Chiar dacă sunt vechi și folosite, cuțitele încă te pot tăia. Ai grijă cum le manipulezi, se pot întâmpla accidente neplăcute

•          Verificați dacă ați fixat corect lamele. Citiți cu atenție instrucțiunile furnizate cu instrumental de ascuțire pentru a vă asigura că ați fixat corect lamele în locașul prevăzut. Verificați din nou, după ce ați configurat totul.

Echipamentele folosite pentru ascuțirea cuțitelor de abricht pot varia de la echipamente manuale, până la echipamente automate.

Să disecăm puțin afirmația de mai sus.

Mașinile de ascuțit cuțite de abricht acționate manual sunt dotate cu o piatra abrazivă și o sanie culisantă pe care fixam cuțitul ce va fi ascuțit. În cazul celor automate, principiul este același, doar sania culisantă este acționată automat.

Pentru că fizica funcționează și în cazul ascuțirii cuțitelor de rindeluire, o mașină dotată cu sistem de răcire al cuțitului, asigura eficiența ridicată în procesul de ascuțire, evitând decălirea cuțitului, lucru ce asigură o durată de viața mai mare a acestuia.

Ascuțirea cuțitelor de rindeluire poate fi o necesitate în cazul atelierelor unde fluxul de lucru este unul constant, iar nevoia unor ustensile care să presteze activități calitative, foarte importantă. 

Recomandarea noastră este achiziția unei mașini de ascuțit dedicate, deoarece costul la care se poate realiza operațiunea de ascuțire scade dramatic. Chiar dacă investiția inițială, în mașina de ascuțit, pare mare, în timp se vor vedea beneficiile. Într-un domeniu ca cel al prelucrării lemnului, unde costurile trebuie cântărite iar timpul valorificat, este important ca orice operațiune întreprindem să fie rapidă și eficientă din punct de vedere financiar.  Timpul așteptat în cazul ascuțirii de către o firmă specializată și costul acestei operații, ne fac să credem că independența față de ele, este lucrul de preferat.

 

Așadar, alege să fii independent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *