Ghiduri

Ce au în comun un tânăr de 18 ani și un router CNC?

Ce au în comun un tânăr de 18 ani și un router CNC?

Rapiditatea și adaptarea fără efort la noutate. Aceste 2 lucruri pot caracteriza atât un tânăr de 18 ani cât și un router CNC.

Ne bucurăm când un atelier are o poveste în spate, iar dacă povestea mai implică și conlucrarea familiei, spre dezvoltarea lui, deja pentru noi este perfect.

În județul Gorj îi găsim pe dl. Condel și fiul său Ionuț Condel într-un atelier unde ordinea printre unelte, este importantă și mai ales, transmisă generațiilor mai tinere. Deși are doar 18 ani și încă un an până la Bacalaureat, fiul Condel împărtășește pasiunea pentru lemn dorind să o crească la nivelul următor.

Pe lângă prelucrarea lemnului, dl. Condel senior este pasionat de vânătoare. Reușind să îmbine cele două plăceri ale sale, acesta sculptează manual panoplii pentru trofee. Lucrul de calitate se vede, iar cererea pentru acest tip de panoplii a crescut. În mod natural, cei doi au căutat o soluție prin care să crească productivitatea și să reducă munca fizică. Fiindu-i mentor și învățându-l meserie, era firesc ca Ionuț să dezvolte o pasiune pentru prelucrarea lemnului, pasiune pe care a căutat să o dezvolte în trend cu noutățile din industrie. Așa a apărut un router CNC, pe lista de dorințe a celor doi.

Ce au în comun un tânăr de 18 ani și un router CNC? la Danibrum
Ce au în comun un tânăr de 18 ani și un router CNC? la Danibrum

După căutări, telefoane și oferte de preț care nu se apropiau de ceea ce aveau ei nevoie, au ajuns la Danibrum, unde au fost întâmpinați de Mihai Vatavu. Fiind fidel devizei „Întotdeauna găsim o soluție”, a ajuns la un numitor comun alături de dl. Condel, livrând routerul CNC 1325 ECO Plus în luna iunie 2021.

Ce au în comun un tânăr de 18 ani și un router CNC? la Danibrum

Neavând experiență anterioară în lucrul cu un router CNC, Ionuț a învățat alături de tehnicianul nostru, de la 0, tot ce ține de soft, desenare și proiectare cât și partea hardware, de operare a router-ului. Dorința de învățare l-au făcut să învețe într-un timp scurt, programele și capacitățile utilajului, folosindu-l astăzi atât pentru operații de frezare cât și pentru operații de debitare, sculptura, șlefuire. Preferă să delege aceste activități CNC-ului, deoarece îi scutesc de munca fizică, iar finisajele sunt foarte bune.

Suntem întotdeauna încântați când aflăm despre tineri care doresc să învețe și să ducă mai departe pasiunea pentru prelucrarea lemnului, oferindu-le sprijinul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *