Articole de Blog

BIFE SIM 2022 – concluzii

BIFE SIM 2022 - concluzii la Danibrum

După aproape două săptămâni de la BIFE-SIM 2022, putem în sfârșit să așternem câteva gânduri despre acest mult așteptat târg. 

Un târg care nu a impresionat prin mărime, dar prin calitatea și dorința de a afla și împărtăși noutăți atât a expozanților cât și a clienților. 

A fost o reală plăcere să ne reîntâlnim cu vechi clienți și să cunoaștem pe cei noi, care vin din urmă cu idei și proiecte din ce în ce mai îndrăznețe, unde necesitatea utilajelor cu o capacitate eficientă de producție, este imperios necesară.

Așteptările întregului grup de firme: DANIBRUM, UNILIFT și BEN-JON au fost depășite, iar discuțiile relevate se vor concretiza în proiecte de succes. 

Mulțumim și pe această cale tuturor vizitatorilor care au venit să ne viziteze, dar și celor care ne-au transmis gânduri bune prin intermediul canalelor online și offline.

Fiind un pionier al industriei, alături de care companiile pornite acum 20 de ani, au devenit jucătorii importanți ai industriei de astăzi, știm cât de importantă este noutatea și viziunea către viitor. Având acest motiv în minte, am urmărit pentru fiecare târg la care am participat, elementul de noutate. 

Anul acesta am prezentat, printre alte echipamente, un utilaj unic în piața din România, prin capacitatea lui de aplicare a cantului, la 45 de grade, Lohmeyer KAM Rapid+ 7X.

BIFE SIM 2022 - concluzii la Danibrum

Mai mult decât atât, aplicarea cantului se realizează la viteze mari, în două versiuni: aplicare cant parțial 45 grade și aplicare cant complet 45 grade. Utilajul oferă avantajul productivității și prin prisma faptului că plăcile de prelucrat nu trebuie tăiate la unghi în prealabil, operația de prefrezare realizându-se de către utilaj. 

Pe lângă costul de achiziție foarte accesibil, mașina se remarcă prin stabilitate industrială și capacități de lucru extinse. 

Un al doilea element de noutate și de real interes, a fost relevat de către mașina automată de șlefuit și structurat cu perii Danibrum DASP104. La prima vedere un echipament ca oricare alt agregat de șlefuire, însă atu-ul ei este reprezentat de automatizarea realizată de tehnicienii Danibrum. Această caracteristică, crește considerabil raportul dintre valoarea primită de către client și costul mașinii, de altfel foarte bun. 

BIFE SIM 2022 - concluzii la Danibrum

Posibilitatea reglării individuale a fiecărui grup de șlefuire alături de posibilitatea memorării programelor de lucru predefinite, duc acest utilaj la un nivel de productivitate sporit. Prin apăsarea unui singur buton de pe touchscreen, utilajul se reglează automat la cotele presetate, crescând astfel gradul de anticipare al rezultatului final. De asemenea, un alt avantaj este reprezentat de posibilitatea de șlefuire a elementelor grunduite, sau vopsite. 

Pe lângă cele două echipamente care au reprezentat un real interes, am prezentat unul din routerele noastre CNC, folosit pentru producția de fronturi MDF, producția de mese, nesting. Elementele constructive atent studiate și alăturate, conlucrează în așa fel încât rezultatele finale nu au nevoie de laude. Clienții au putut vedea și testa fiecare echipament, BIFE SIM 2022 - concluzii la Danibrumpentru a se convinge de ușurința cu care se pot utiliza. 

 

 

 

 

 

 

Printre alte utilaje clasice prezentate în stand se numără circularele de formatizat de la Holzmann și Rema, mașina de frezat Holzmann, alături de dispozitivul de avans mecanic Maggi, mașina de găurit multiplu și aspiratoarele locale pentru praf și rumeguș de la AcWord și Holzmann. 

Un alt element de noutate este reprezentat de mașina combinată de îndreptat și rindeluit la grosime cu ax elicoidal Holzmann HOB305 PRO-SMW. Despre avantajele axului elicoidal am scris pe larg aici. 

Depunem eforturi pentru a eficientiza consumul de energie consumat de fiecare utilaj care părăsește show-room-ul nostru, un subiect atins de majoritatea clienților cu care am discutat. Costul din ce în ce mai mare al energiei, devine un procent considerabil din costul final al produsului, fapt care conduce natural către dorința de a avea echipamente eficiente energetic. Și aici, DANIBRUM se poziționează foarte bine, oferind soluții compatibile cu orice atelier sau fabrică din România. 

Situația în continuă degradare a industriei și implicit a economiei, ne-a adus la masa discuțiilor, fiind organizate diferite întâlniri cu înalți demnitari ai statului, întâlniri ce urmăresc stabilizarea situațiilor create de urmările pandemice, dar și de evenimentele globale cu care ne confruntăm. Costurile imense ale energiei electrice, accesul îngreunat la masa lemnoasă dar și predictibilitatea redusă a sectorului de prelucrare, au fost câteva dintre subiectele atinse. Pe lângă promisiunile făcute de ministrul economiei și al mediului, noi, alături de Asociația producătorilor de mobilă din România și un număr restrâns de furnizori de echipamente, ne-am angajat într-un efort comun, spre găsirea de soluții practice, cu impact rapid asupra producătorilor români. Suntem conștienți că doar împreună putem depăși aceste vremuri tulburi, deoarece împreună am reușit să creștem de-a lungul a cei 25 de ani de existență. 

Pentru a vedea și testa alte utilaje pentru prelucrarea lemnului, vă invităm în showroom-ul nostru din Comănești, Bacău, unde avem constant pe stoc peste 100 de echipamente care pot fi probate cu materialele dumneavoastră. Soluțiile dezvoltate alături de partenerii noștri internaționali, se adresează specific industriei românești, întocmai pentru a coincide cu nevoile fiecărui client în parte.

Vă mulțumim tuturor pentru recomandările pe care le faceți constant și vă asigurăm de sprijinul nostru susținut în toate activitățile comune pe care le deprindeți. 

 BIFE SIM 2022 - concluzii la Danibrum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *