Articole de Blog

5 avantaje ale utilizării router-ului CNC în afacerea ta

5 avantaje ale utilizării router-ului CNC în afacerea ta la Danibrum

Un router CNC este un utilaj performant, care oferă capacități de lucru foarte bune. 

Dacă în urmă cu 10 – 15 ani un astfel de utilaj era adresat fabricilor sau atelierelor mari din industrie, astăzi el a devenit accesibil oricărui tip de atelier, având o varietate mare de dimensiuni, aplicații și prețuri.

Noi considerăm că în următorii ani, nu foarte departe, oricine va avea în atelierul său un router CNC, cât de mic. Tehnologia a avansat, iar costurile unui astfel de agregat au devenit accesibile. 

Într-o lume în care digitalizarea devine parte integrantă a oricărui business, un router CNC devine o piesă importantă într-un flux de producție. 

În viitor utilizarea unui router CNC în procesul de producție nu va mai fi o opțiune. Să luăm ca exemplu iPhone, care la lansare, a fost criticat în masă ca fiind un dispozitiv fără viață lungă. Efectul a fost cu totul invers, revoluționând industria telefoanelor mobile. Tu citești acest articol de pe un smartphone datorită acestei revoluții. Cred că ai înțeles ideea.

Sigur, sunt persoane care spun că se pierde meșteșugul, lucrul manual, meseria de altădată și niciodată un proiect finalizat pe CNC nu va avea aceeași greutate ca unul creat la strung de exemplu.

Totul foarte adevărat până aici. Un router CNC nu dorește să înlocuiască meșteșugul prelucrării manuale în lemn. Ba chiar credem că este nevoie de promovare mai intensă a celor care (încă) știu meserie și știu cum să utilizeze frumos dalta și ciocanul, transmițând generațiilor tinere această capacitate. 

CNC-ul vine în ajutorul celor care doresc să producă serie de exemplu, unde nevoia de repere identice este evidentă. Fronturile de mobilier, proiecte foarte complexe, unde este nevoie de precizie milimetrică etc. Fiind o mașinărie, utilitatea ei se vede în proiecte complexe unde este nevoie de productivitate și precizie mare. 

De altfel reglementările mondiale impun treptat adoptarea unui mediu de lucru sustenabil, cu energii verzi, consum de energie scăzut, norme de siguranță stricte etc. Toate acestea sunt înglobate într-un router CNC, iar noi dezvoltăm aceste utilaje studiind și aplicând aceste reglementări în producția lor.

Fiind direct implicați în procesul de producție al routerelor noastre CNC, dorim să prezentăm pe scurt 5 avantaje ale utilizării unui astfel de utilaj în afacerea ta. 

  1. Precizie și repetabilitate: Routerul CNC utilizează un sistem computerizat pentru a controla mișcarea precisă a sculei de tăiere. Acest nivel de control permite obținerea de rezultate precise și repetabile în timpul procesului de prelucrare. Astfel, se pot realiza piese complexe și detaliate cu o acuratețe ridicată.
  1. Eficiență sporită: Utilizarea unui router CNC crește eficiența procesului de producție. Odată ce proiectul este setat, routerul poate funcționa în mod automat, fără supraveghere constantă. Aceasta permite operatorului să lucreze la alte sarcini în timp ce routerul execută operațiunile de prelucrare, economisind astfel timp și resurse. Chiar dacă, aparent, costul de achiziție al unui router CNC este mare, dacă vom calcula costul pe un an al unui angajat (pe care îl înlocuiește) + munca suplimentară pe care o poate face operatorul CNC, în timp ce utilajul lucrează, amortizarea rapidă a echipamentului devine viabilă, în comparație cu alte utilaje, desigur. 
  1. Flexibilitate și versatilitate: Routerul CNC poate fi utilizat pentru a prelucra o varietate de materiale, inclusiv lemn, HDF, MDF, PAL, plastic, aluminiu, alucobond etc. Astfel, acesta oferă o flexibilitate și versatilitate sporită în ceea ce privește aplicațiile și industriile în care poate fi utilizat. De exemplu, poate fi folosit pentru producția de mobilă, machetare, gravare, decupare în relief și multe altele.
  1. Reducerea erorilor umane: Utilizarea unui router CNC minimizează erorile umane care pot apărea în procesul de prelucrare. Programarea computerizată și controlul precis al mișcării sculei de tăiere elimină în mare măsură riscul erorilor umane, cum ar fi deviații neintenționate, poziționări incorecte sau tăiere inexactă. Aceasta duce la o calitate superioară a pieselor finite și la reducerea deșeurilor sau a costurilor adiționale.
  1. Reducerea timpului de producție: Datorită preciziei și eficienței sale, utilizarea unui router CNC poate duce la reducerea semnificativă a timpului necesar pentru prelucrarea materialelor. Setarea și programarea inițială pot dura ceva timp, dar odată ce acestea sunt finalizate, procesul de prelucrare propriu-zis se desfășoară rapid și fără întârzieri semnificative. Acest aspect este deosebit de important în producția în masă, unde timpul de ciclu redus poate conduce la o creștere semnificativă a productivității generale.

Sumarizând, un router CNC aduce productivitate, precizie și rezultate foarte bune în mod repetat. 

În Comănești, avem o gamă largă de routere CNC, strunguri CNC, centre de găurit CNC pe 6 laturi care pot fi testate sub supervizarea personalului nostru calificat.

Nu uita, în viitor utilizarea unui router CNC în procesul de producție nu va mai fi o opțiune, iar cei care sunt deja în această cursă, se vor adapta mult mai ușor schimbărilor ce vin. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *